Regel de aankoop van je woning bij Koop Weisch

Vandaag kijken wat kan, morgen doen wat past

Welke bod moet ik uitbrengen? Past dit binnen mijn financiële plaatje? En wat betekenen de kleine lettertjes precies? De zoektocht naar een huis brengt de nodige vragen met zich mee. Onder de naam Koop Weisch begeleiden we jou van het begin tot het einde bij de aankoop van jouw nieuwe woning. Zo kun jij met een gerust hart op zoek naar een huis dat voelt als thuiskomen.

De volgende stap naar een nieuw thuis

Koop Weisch aankoopbegeleiding

Of je nu je eerste eigen woning koopt of er al ervaring mee hebt, met de oververhitte huizenmarkt is het vinden van een nieuw huis geen makkie. Je wilt je droomhuis niet mislopen, maar ook geen investering doen die zich niet terugbetaalt. Als aankoopbegeleider begeleiden wij je langs alle zakelijke stappen die horen bij de aankoop van een woning. We brengen in beeld wat je financieringsmogelijkheden zijn, en gaan samen met jou op zoek naar een huis dat past bij je toekomstplannen.

Van toekomstplannen tot proosten op je nieuwe woning

Aankoopbegeleiding die verder gaat dan de voordeur

Waar moet je op letten bij de aankoop van een nieuwe woning? Van weten hoeveel je kunt lenen, een schatting maken van de woningwaarde tot het grondig checken van de koopovereenkomst. In 6 stappen begeleiden we je naar het moment dat jij de sleutel van je nieuwe huis in handen hebt.

Stap 1 | Persoonlijke kennismaking

Je toekomstplannen, woonwensen en financiën, hoe staat het daarmee? Door in gesprek te gaan, krijgen wij een helder beeld van je situatie. Daarna geven we je direct inzicht in de financieringsmogelijkheden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de zoektocht naar een nieuwe woning. Je bent van harte welkom op ons kantoor, maar we komen net zo graag bij jou thuis langs om kennis te maken.

Stap 2 | Bezichtiging van woning(en)

Heb je een woning op het oog? Jouw enthousiasme is voor ons het startsein om een afspraak te maken met de verkopende makelaar. Samen bezichtigen we het huis.* Jij kijkt of je jezelf hier al ziet wonen, en wat je gevoel daarbij is. Wij houden ons bezig met de bouwkundige, juridische en financiële zaken. Zo heb jij na afloop een volledig overzicht van alle aspecten die relevant zijn bij de aankoop van de woning.

*Om de kosten zo laag mogelijk te houden, bevat onze aankoopbegeleiding standaard drie bezichtigingen. Samen met ons meer huizen bezichtigen? De extra kosten per bezichtiging zijn 125 euro (incl. btw).

Stap 3 | Woninganalyse & advies

Is de bezichtiging een schot in de roos? Dan voeren wij een grondige woninganalyse uit, waarbij we achtergrondinformatie verzamelen over de woning zelf en de buurt. Ook duiken we in de resultaten van het kadastraal- en bouwkundig onderzoek. Op basis van deze gegevens, maken wij een inschatting van de woningwaarde. Wij geven helder advies, zodat jij een passende beslissing kunt nemen.

Stap 4 | Bieden & onderhandelen

Past de bezichtigde woning bij jouw woonwensen, toekomstplannen en financiële mogelijkheden? Dan stellen wij een onderhandelingsstrategie op, en overleggen we met jou over de hoogte en het tijdstip van het bod. Ons doel is om voor jou een zo gunstig mogelijke aankoopprijs te realiseren. Een bieding uitbrengen op de woning, gaat altijd in overleg met jou. En dan is het afwachten.

Stap 5 | Koopovereenkomst checken

Is het bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Wij gaan voor je aan de slag met het papierwerk. We controleren de stukken en termijnen die nodig zijn voor het rondmaken van de verkoop van de woning aan jou. Ook checken we de koopovereenkomst, en kijken we of onder andere of de koopsom, leverdatum en voorwaarden kloppen. Uiteraard lichten we de documenten ook voor je toe.

Stap 6 | Woninginspectie & sleuteloverdracht

Op de dag van de sleuteloverdracht zetten we de laatste puntjes op de i. Wij gaan met je mee naar je nieuwe woning en voeren de eindinspectie uit. Zo ben je er zeker van dat de woning volgens de gemaakte afspraken wordt opgeleverd. Daarna is het tijd om de akte te ondertekenen bij de notaris en officieel de sleutel van je nieuwe woning in ontvangst te nemen. Samen proosten we op jouw nieuwe thuis.

Kies wijs, ga voor Weisch

Hypotheken

Niet alleen kijken naar wat kan, maar ook wat bij jou past. Wij regelen een hypotheek die bijdraagt aan de toekomst die jij voor ogen hebt.


LEES MEER

Verzekeringen

Je verzekeringen gewoon goed geregeld, dat geeft rust. Wij geven jou helder verzekeringsadvies. Zo kun jij met een gerust hart vooruitkijken.


LEES MEER

Vermogensopbouw

Vermogensopbouw is kijken naar morgen. Sparen, beleggen of investeren, welke manier past bij jou? Dat zoeken we samen voor je uit.


LEES MEER

Jouw gecertificeerde aankoopbegeleider

Koop Weisch, dat voelt als thuiskomen

Koop Weisch is een Gecertificeerd Aankoopbegeleider. Dit betekent dat wij voldoen aan alle kwaliteitseisen op het gebied van aankoopbegeleiding, verzekerd zijn voor beroepsaansprakelijkheid en ons jaarlijks laten bijscholen. Omdat wij daarnaast ook hypotheekadviseur zijn, ben je bij ons voordeliger uit dan bij een reguliere makelaar. Het tarief voor aankoopbegeleiding van Koop Weisch is 1.495 euro (incl. btw). Vooraf betaal je 495 euro, en na een succesvolle aankoop de resterende 1.000 euro.

Weisch Advies

It Achterbosk 1
9051 CS Stiens
0611600876
0853035843
info@weischadvies.nl

    

   Volg ons op social media

   Onderdeel van Financieel zeker

   Weisch Advies is franchisenemer van Financieel Zeker. Wij bieden financiële dienstverlening waarbij het realiseren van brede welvaart voor mens, milieu en maatschappij centraal staat. Feel Good Finance noemen we dat.

   Aansluitgegevens

   • KvK 85091480
   • Kifid registratienummer 300.012172
   • Wij zijn aangesloten bij de centrale organisatie Financieel Zeker en werken onder de Wft verantwoordelijkheid van Financieel Zeker onder AFM vergunningnummer: 12016626